travis
Travis Jones

Efficiënter werken met permanent monitoring

Plaagdierbeheersing gaat zich steeds meer ontwikkelen van periodiek ‘doosjes lopen’ naar digitale efficiënte monitoringsystemen met strategische inspectiemomenten en meer aandacht voor een duurzame aanpak. Want zo voldoe je aan de nieuwste wetgeving, loopt het aantal inspectiemomenten terug én bespaar je kosten. Lees meer over intelligente ongediertebestrijding.

De meeste ongediertebestrijdingssystemen die ik bij klanten tegenkom, zijn nog gebaseerd op vaste inspectiemomenten in combinatie met lokmiddelen.

Gemiddeld acht keer per jaar worden de lokdoosjes die zijn neergezet gecontroleerd. Dit systeem is ooit bedacht omdat acht inspecties de ideale frequentie is: dit sluit aan bij de leefwijze van muizen en ratten en zou daarom voldoende zijn om deze plaagdieren te monitoren en bestrijden.

Tegenwoordig mag je geen gif laten staan ter preventie. Dus worden non-toxmiddelen ingezet. Het nadeel daarvan is dat je kunt zien dat muizen of ratten ervan gegeten hebben, maar je weet niet waar ze vervolgens gebleven zijn én de plaagdieren zijn niet dood. Hoeveel zin heeft het om met zo’n systeem maar acht keer per jaar te controleren? Daarom rijst de vraag: is dit nog wel de beste methode?

Voordelen van permanent monitoring

Het alternatief is permanent monitoring: laat een digitaal systeem inregelen waarbij bijvoorbeeld slimme knaagdier vallen of bewegingscamera’s direct een signaal via internet afgeven als er een muis of rat gesignaleerd is. Zo kun je realtime ongedierte in de gaten houden. En reageren als dat nodig is.

De voordelen:

  • De inspectiefrequentie kan gehalveerd worden

In plaats van alle doosjes aflopen kunnen we met permanent monitoring direct in actie komen als er last is en plagen voorkomen.

  • Meer tijd over voor duurzame wering

De tijd die je anders kwijt bent aan arbeidsintensieve controles van lokdoosjes, kunnen we nu benutten om nauwkeurig risico’s in kaart te brengen en bijvoorbeeld met wering aan de slag te gaan. Zo ben je meer in control over je plaagdiermanagement.

  • Ruimte voor gedetailleerde rapportage

Minder inspecties en gerichter werken betekent: meer ruimte voor diepgang. De tijd die we hebben, kunnen we benutten door grondig te inspecteren en met onze bevindingen een gedetailleerde rapportage te maken. En dit met de klant te bespreken.

  • Budget slim inzetten

Je bespaart op de kosten van arbeidsintensieve inspecties en zet het budget dat je hebt in wanneer het echt nodig is. Voor duurzame oplossingen.

  • De aanpak is volledig gifvrij

Zo voldoe je aan de nieuwste wetgeving én verminder je de impact op het milieu.

Digitaal systeem implementeren

GONE heeft de expertise en ervaring om zo’n modern digitaal systeem met permanent monitoring succesvol te implementeren. We werken met een betaalbaar systeem dat permanent monitoring voor iedere onderneming toegankelijk maakt. Voor kleine (horeca) ondernemers én grote voedingsmiddelenbedrijven.

Zo werkt het voor kleine ondernemers

Voor kleinere ondernemers, bijvoorbeeld in de horeca, hebben we twee budgetvriendelijke systemen. Zo profiteer je van de voordelen van permanent monitoring, óók van de kostenbesparing.

De eerste werkt met een speciale zendertechniek die we kunnen aansluiten op je wifi-netwerk. Of op een eigen router, zodat er een gesloten en veilig netwerk ontstaat. Dit is bijvoorbeeld handig als je wifi-netwerk veel gebruikers heeft en daardoor overbelast kan raken.

Het tweede systeem werkt zonder wifi. In iedere val zit een melder die piept als de val dichtklapt. De val blijft om de 30 seconden piepen, tot je het knaagdier uit de val verwijdert. Je weet zo precies bij welke val je moet zijn.

Voor grote organisaties: eSIM

Grote organisaties zoals fabrieken hebben vaak niet overal wifi. Daar werken we met een techniek op basis van SIM-verbinding. De vallen die we inzetten hebben een ingebouwde zender die via 2G/3G-netwerken een melding maakt als er knaagdieractiviteit is. Die melding wordt direct naar GONE doorgezet. Zonder dat je extra routers nodig hebt.