Last van houtworm in je woning of bedrijfspand?

Houtworm bestrijden is een lastige klus, omdat het een hardnekkig ongedierte is. Om er zeker van te zijn dat houtworm definitief bestreden is, kun je beter de professional inschakelen. GONE ongediertebestrijding is houtwormspecialist en een gecertificeerd bestrijdingsbedrijf.

Wij bestrijden houtworm o.a. in woningen, boerderijen, bedrijfspanden met respect voor het milieu. En dankzij onze grondige en duurzame methode weet je zeker dat de houtworm ook echt weg is en blijft. Je krijgt van ons dan ook een garantiecertificaat.

Waarom houtwormbestrijding door GONE ongediertebestrijding?

 • Gecertificeerde en deskundige specialisten.
 • Gratis en vrijblijvende houtworminspectie.
 • Milieuvriendelijk en veilig voor mens & huisdier.
 • Ook ’s avonds en in het weekend.
 • We ruimen alles netjes op als we klaar zijn.
 • Garantiecertificaat op iedere houtbescherming of houtverduurzaming dat door ons is uitgevoerd.

Klanten geven ons een

Professioneel houtworm bestrijden

Om zeker te zijn van een effectieve en veilige houtwormbestrijding, kun je beter de professional inschakelen. GONE ongediertebestrijding is een professioneel en gecertificeerd bestrijdingsbedrijf dat is gespecialiseerd in het bestrijden van houtworm en boktor bij particulieren en bedrijven.

Krijg meteen de houtwormspecialist aan de lijn

Als je belt krijg je meteen een specialist aan de lijn met verstand van zaken. Telefonisch geven advies over welke stappen je direct al kunt ondernemen. Soms is het niet eens nodig om een bestrijder in te schakelen. Wij zijn daar eerlijk in.

Kosten houtwormbestrijding

Houtwormbestrijding vraagt om een aanpak op maat. Daarom komen wij eerst bij je langs om het houtwormprobleem in kaart te brengen. Na een grondige inspectie weet onze houtwormspecialist welke behandeling nodig is en maakt hij een offerte. De inspectie is trouwens altijd gratis en vrijblijvend. Je betaalt dus niks als er géén houtworm zit.

De houtworm behandeling

Wij gaan altijd grondig en veilig te werk. Bovendien doen we onze uiterste best om je dagelijkse gang van zaken thuis zo min mogelijk te verstoren en ruimen alles netjes op. Zo ben je binnen mum van tijd en zonder veel overlast van houtworm af. Dat is een fijn gevoel.

Denk je last te hebben van houtworm?
Bel met onze houtwormspecialist:

­BEL 024 202 2260

Houtworm herkennen

Als je gaatjes vindt in het hout wil dat niet perse zeggen of je last hebt van een actieve houtwormbesmetting. Soms kunnen de gaatjes er al jaren zitten, maar is er geen houtworm meer aanwezig. Hoe weet je nou of je last hebt van een actieve houtwormplaag?

Houtwormsoorten

Houtworm is de verzamelnaam voor verschillende in hout levende insectenlarven, zoals de huisboktor, gewone houtwormkever, spinthoutkever en grote houtwormkever (bonte knaagkever). Deze houtaantastende insecten vormen een ernstige bedreiging voor het houtwerk in huizen, monumentale panden, boerderijen, schuren en bedrijfsgebouwen.

Wanneer deze insecten zich in de larvefase van hun leven bevinden, boren ze gangen in het hout. Daarmee beschadigen ze houtconstructies, vloeren en andere houten objecten en voorwerpen. Na verloop van tijd wordt het hout zwakker door de gaatjes. Uiteindelijk leidt dat tot instortingsgevaar en onbewoonbaarverklaring van het gebouw. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Zo herken je houtworm

De eerste stap is dus om houtworm te herkennen. Als er levende larven in het hout zitten, tref je hoopjes boorstof aan bij de gaatjes in het hout. Je kunt zwart papier onder de gaatjes leggen. Zo kun je beter het boormeel zien. Heb je last van boktorren? Dan zie je vaak alleen de ovale uitvliegopening van 6 tot 9 mm breed als de schade al is aangericht.

Larve van houtaantastende insecten kunnen jarenlang verborgen blijven voordat een besmetting zichtbaar wordt. Soms komt het zelfs voor dat het hout al besmet is bij aankoop. Het is dus belangrijk om snel actie te ondernemen, zodra je denkt dat je last hebt van houtworm.

Houtworm herkennen

Wat vinden klanten van ons?

Zeer tevreden! Na de aanvraag ingediend te hebben werd ik binnen 4 uur teruggebeld en werd er een afspraak ingepland. Er kwam iemand langs om een inschatting te maken en hij legde duidelijk uit wat de aanpak zou worden. Er werd een behandelingsafspraak ingepland en via de email werd er nog eens goed uitgelegd hoe ze te werk zouden gaan. Een week later was het zover en na een uur of 3 was de hele zolder + garage behandeld tegen houtworm met een garantie van 10 jaar. Aanrader!

– Gijs uit Winssen

Ik niet zou weten hoe GONE mij beter van dienst zou kunnen zijn. Ik ben heel erg tevreden. GONE maakt een goede, eerlijke prijs en is erg betrokken met de belanghebbende.
Ik zit niet over in over de kwaliteit, want ik heb netjes een garantiecertificaat gekregen. 
Ik kan iedereen GONE aanraden!

– Jan uit Alphen

Fijn om zo goed geadviseerd te worden. In vergelijking met andere aanbieders, kwam Gone met een veel beter advies, voor een goede prijs.

– Dirk uit Nijmegen

Neem contact met ons op

Laat je naam en telefoonnummer achter en wij nemen tijdens kantooruren zo snel mogelijk contact met je op.

 • Gecertificeerde en deskundige specialisten.
 • Gratis en vrijblijvende houtworminspectie
 • Milieuvriendelijk en veilig voor mens & huisdier.
 • Ook ’s avonds en in het weekend,
 • We ruimen alles netjes op als we klaar zijn.
 • Garantiecertificaat op iedere houtbescherming of houtverduurzaming dat door ons is uitgevoerd.

Veelgestelde vragen

Bestrijden jullie houtworm in losse meubels?

Nee, wij bestrijden geen houtworm in losse meubelstukken.

Is de houtworminspectie altijd gratis?

Ja, de houtworminspectie is altijd gratis en de offerte is altijd vrijblijvend

Bestrijden jullie houtworm en boktor in alle typen woningen en gebouwen?

Ja, wij bestrijden houtworm en boktor in allerlei soorten gebouwen met verschillende afmetingen. Zo bestrijden wij bijvoorbeeld houtworm in een garage of schuur maar ook in monumentale woonboerderijen.

Hoe snel kunnen jullie de houtwormberstrijding en/of boktorbestrijding uitvoeren?

Na goedkeuring offerte kunnen we meestal binnen een week de bestrijding uitvoeren. Het gehele traject van eerste contact tot uitvoering van de bestrijding kan bij ons al binnen een week worden volbracht.

Wanneer mag ik mijn woning of gebouw na de behandeling weer betreden?

Afhankelijk van welk bestrijdingsmiddel we hebben toegepast voor de bestrijding verschilt dit van 4 uur tot maximaal 48 uur.

Kan geschilderde of gelakte hout ook worden behandeld?

Alleen houtonderdelen zonder was, beits, vernis, lak, olie of verflagen kunnen worden behandeld. Voor een optimaal resultaat dienen eerst deze lagen te worden verwijderd. Indien dit niet mogelijk is kan onze injectietechniek een uitkomst bieden.

Voor hoeveel jaren geven jullie garantie?

Op iedere behandeling geven wij een schriftelijke garantie (certificaat) voor 5 jaar af.

Hebben jullie ook milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden?

Wij werken met bestrijdingsmiddelen die minder belastend zijn voor het milieu maar toch zeer effectief zijn tegen houtworm en boktor.

Projecten waar we trots op zijn

Houtworm in boerderij met middenlangsdeel De nieuwe bewoners hebben een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Toen kwam naar voren dat er houtworm in de houten kapconstructie van de middenlangsdeel zat.
Houtwormbestrijding in 3 garages Tijdens de houtworminspectie bleken 3 garages besmet met houtworm. Er is toen gekozen om alle garages te behandelen tegen houtworm.
Houtworm in boerderij met middenlangsdeel De houten kapconstructie is dmv de impregneermethode behandeld. Daardoor is ook het hout verduurzaamd en beschermd tegen een nieuwe houtworm- en boktorbesmetting.