Houtworm komt in Best regelmatig voor door de landelijke ligging en veel natuur in de omgeving. Houtworm nestelt zich in het houtwerk van bijvoorbeeld huizen, boerderijen, schuren, bedrijfspanden of monumentale panden. De larven van bepaalde houtaantastende torren en kevers, oftewel houtworm, knagen gangetjes door het hout waardoor het hout broos wordt. Zo kunnen ze ernstige schade aanrichten en een bedreiging voor je veiligheid vormen. Vermoed je houtworm? Bel ons dan voor houtwormbestrijding in Best. Wij voeren altijd eerst een gratis en vrijblijvende inspectie uit voordat we tot houtwormbestrijding overgaan.

Houtworm herkennen

Wanneer je een huis of pand hebt in Best is het goed om alert te zijn op tekenen die erop wijzen dat er houtworm in het gebouw aanwezig is. Houtworm kun je onder meer herkennen aan:

 • kleine gaatjes in het hout, dit zijn de uitvliegopeningen;
 • hoopjes boormeel onder het hout of bij de gaatjes;
 • je vindt volwassen houtwormkevers. Ze komen op het licht af, dus kijk goed bij ramen en lampen.

Toch is het niet altijd makkelijk om houtworm te ontdekken. De larven kunnen jaren in het hout zitten zonder dat de besmetting zichtbaar is. Koop je een nieuw huis of pand in Best of omgeving? Laat dan altijd een bouwkundige inspectie uitvoeren om er zeker van te zijn dat er geen houtworm in de houtconstructie van je pand zit.

Houtworm in Best

De meest voorkomende houtworm in Best en omgeving is de gewone houtwormkever. Daarnaast is er de grote houtwormkever, oftewel de bonte knaagkever, de boktor en de spinhoutkever. Houtwormen zijn larven van verschillende soorten houtaantastende torren en kevers. Ze eten hout en kunnen daardoor veel schade veroorzaken. Bijvoorbeeld aan houten constructies, balklagen, vloeren, kruipruimten en meubels. Soms is het lastig om te herkennen met welke soort houtworm je te maken hebt. De houtworm die de meeste schade veroorzaakt is de boktor. Voor houtwormbestrijding in Best is het belangrijk dat je precies weet met welke soort houtworm je te maken hebt.

Kosten houtwormbestrijding Best

GONE ongediertebestrijding is gespecialiseerd in houtwormbestrijding Best. Na een gratis en vrijblijvende grondige inspectie kunnen wij je precies vertellen of je last hebt van houtworm, om welke soort houtworm het gaat en hoe ernstig het houtwormprobleem in je woning of pand is. Vervolgens overleggen we de meest geschikte bestrijding van houtworm met je en stellen we een offerte voor je op waarin de kosten en aanpak voor houtwormbestrijding Best gespecificeerd zijn. Blijkt uit de inspectie dat er geen houtworm in je woning zit, dan betaal je uiteraard niets.

Houtworm laten bestrijden in Best

Laat je houtworm professioneel bestrijden door GONE ongediertebestrijding uit Best? Dan ontvang je na afloop van de werkzaamheden altijd een garantiecertificaat. Hiermee kun je aantonen dat je pand in Best vrij is van houtworm. Dit certificaat garandeert dat de behandeling met een goed resultaat is uitgevoerd en dat je pand voor vele jaren houtwormvrij is. De daadwerkelijke bestrijding van de houtworm proberen we zo efficiënt mogelijk uit te voeren. We zorgen ervoor dat je zo weinig mogelijk overlast hebt tijdens de werkzaamheden en dat na afloop alles netjes wordt opgeruimd. Neem telefonisch contact met ons op om houtworm te laten bestrijden in Best of regio via telefoonnummer 024 – 2022260.


Heb je last van houtworm of boktor of heb je een andere vraag?

Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Contact opnemen 024 202 2260

Naast houtwormbestrijding in Best, bestrijden wij ook houtworm in onder andere Oss, Uden en Veghel.

Projecten waar we trots op zijn

Houtworm in boerderij met middenlangsdeel De nieuwe bewoners hebben een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Toen kwam naar voren dat er houtworm in de houten kapconstructie van de middenlangsdeel zat.
Houtwormbestrijding woonboerderij Houtwormbestrijding woonboerderij: schuur, hoofd boerderij/ garage en woongedeelte.

Klanten geven ons een

9.2
Bekijk alle 126 beoordelingen

Waarom professionele houtwormbestrijding?

 • Een veilige woon- of werkomgeving
  Onze effectieve bestrijding voorkomt instortingsgevaar
 • Portemonnee vriendelijk
  We voorkomen financiële schade door houtaantasters
 • Kwaliteit en zekerheid
  Op iedere behandeling geven wij een garantiecertificaat voor vele jaren af
 • Bewijs
  Bij verkoop kan je aantonen dat het hout deskundig is behandeld (certificaat)
 • Een gerust gevoel
  Het houtworm is bestreden en krijgt geen kans meer door langdurige bescherming