Duurzame houtwormbestrijding in Wageningen

Houtworm komt in Wageningen regelmatig voor. Houtworm nestelt zich in het houtwerk van bijvoorbeeld huizen, boerderijen, schuren, bedrijfspanden of monumentale panden. De larven van bepaalde houtaantastende torren en kevers, oftewel houtworm, knagen gangetjes door het hout waardoor het hout broos wordt. Zo kunnen ze ernstige schade aanrichten en een bedreiging voor je veiligheid vormen. Vermoed je houtworm? Bel ons dan voor houtwormbestrijding in Wageningen. Wij voeren altijd eerst een gratis en vrijblijvende inspectie uit voordat we tot houtworm bestrijden in Wageningen en omgeving overgaan.

Houtworm herkennen

Wanneer je een huis of pand hebt in Wageningen is het goed om alert te zijn op tekenen die erop wijzen dat er houtworm in het gebouw aanwezig is. Houtworm kun je onder meer herkennen aan:

 • kleine gaatjes in het hout, dit zijn de uitvliegopeningen;
 • hoopjes boormeel onder het hout of bij de gaatjes;
 • je vindt volwassen houtwormkevers. Ze komen op het licht af, dus kijk goed bij ramen en lampen.

Toch is het niet altijd makkelijk om houtworm te ontdekken. De larven kunnen jaren in het hout zitten zonder dat de besmetting zichtbaar is. Koop je een nieuw huis of pand in Wageningen of omgeving? Laat dan altijd een bouwkundige inspectie uitvoeren om er zeker van te zijn dat er geen houtworm in de houtconstructie van je pand zit.

Heb je last van houtworm of boktor of heb je een andere vraag?

Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Houtworm in Wageningen

De meest voorkomende houtworm in Wageningen en omgeving is de gewone houtwormkever. Daarnaast is er de grote houtwormkever, oftewel de bonte knaagkever, de boktor en de spinhoutkever. Houtwormen zijn larven van verschillende soorten houtaantastende torren en kevers. Ze eten hout en kunnen daardoor veel schade veroorzaken. Bijvoorbeeld aan houten constructies, balklagen, vloeren, kruipruimten en meubels. Soms is het lastig om te herkennen met welke soort houtworm je te maken hebt. De houtworm die de meeste schade veroorzaakt is de boktor. Voor houtwormbestrijding in Wageningen is het belangrijk dat je precies weet met welke soort houtworm je te maken hebt.

Kosten houtwormbestrijding Wageningen

GONE ongediertebestrijding is gespecialiseerd in houtwormbestrijding in Wageningen. Ook bestrijden we houtworm in regio Wageningen, Arnhem en Nijmegen. Na een gratis en vrijblijvende grondige inspectie kunnen wij je precies vertellen of je last hebt van houtworm, om welke soort houtworm het gaat en hoe ernstig het houtworm probleem in je Wageningse woning of pand is. Vervolgens overleggen we de meest geschikte bestrijding van houtworm met je en stellen we een offerte voor je op waarin de kosten en aanpak voor houtwormbestrijding in Wageningen gespecificeerd zijn. Blijkt uit de inspectie dat er geen houtworm in je woning zit, dan betaal je uiteraard niets.

Houtworm laten bestrijden in Wageningen

Laat je houtworm professioneel bestrijden door GONE ongediertebestrijding uit Wageningen? Dan ontvang je na afloop van de werkzaamheden altijd een garantiecertificaat. Hiermee kun je aantonen dat je pand in Wageningen vrij is van houtworm. Dit certificaat garandeert dat de behandeling met een goed resultaat is uitgevoerd en dat je pand voor vele jaren houtwormvrij is. De daadwerkelijke bestrijding van de houtworm proberen we zo efficiënt mogelijk uit te voeren. We zorgen ervoor dat je zo weinig mogelijk overlast hebt tijdens de werkzaamheden en dat na afloop alles netjes wordt opgeruimd. Neem telefonisch contact met ons op om houtworm te laten bestrijden in Wageningen of regio via telefoonnummer 024 – 2022260.

Klanten geven ons een

9.3
Bekijk alle 330 beoordelingen

Waarom professionele houtwormbestrijding?

 • Een veilige woon- of werkomgeving
  Onze effectieve bestrijding voorkomt instortingsgevaar
 • Portemonnee vriendelijk
  We voorkomen financiële schade door houtaantasters
 • Kwaliteit en zekerheid
  Op iedere behandeling geven wij een garantiecertificaat voor vele jaren af
 • Bewijs
  Bij verkoop kan je aantonen dat het hout deskundig is behandeld (certificaat)
 • Een gerust gevoel
  Het houtworm is bestreden en krijgt geen kans meer door langdurige bescherming

WhatsApp ons een foto

Twijfel je of je écht last hebt van houtworm? Stuur ons een foto van de sporen of van de beestjes die je ziet. Wij reageren snel en helpen je indien nodig verder.

Card image cap
Heb je een bedrijf?
Bekijk onze zakelijke diensten

Heb je last van houtworm of boktor of heb je een andere vraag?

Bram komt bij je langs in Wageningen en omstreken. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

inspectie aanvragen

Projecten waar we trots op zijn

Houtworm in boerderij met middenlangsdeel

De houten kapconstructie is dmv de impregneermethode behandeld. Daardoor is ook het hout verduurzaamd en beschermd tegen een nieuwe houtworm- en boktorbesmetting.

Houtwormbestrijding in 3 garages

Tijdens de houtworminspectie bleken 3 garages besmet met houtworm. Er is toen gekozen om alle garages te behandelen tegen houtworm.