Duurzame aanpak van houtworm

Zie je gaatjes in de houten constructie van je zolder? Of heb je schade aan je houten kapconstructie, draagconstructie of vloeren? Houtworm veroorzaakt deze schade: de larve eet zich een weg door het hout en komt buiten als kever. Deze schade heeft grote gevolgen. Je huis of pand daalt in waarde én de houtworm zorgt voor instortingsgevaar. Alleen een gerichte en grondige bestrijding lost je houtwormprobleem op.

GONE heeft veel ervaring met verschillende methoden van houtwormbestrijding, op diverse locaties. We bestrijden dit ongedierte voor particulieren en bedrijven. Grondig, duurzaam en met oog voor jouw situatie.

Klanten geven ons een

Houtworm herkennen

Als je gaatjes vindt in het hout wil dat niet perse zeggen of je last hebt van een actieve houtwormbesmetting. Soms kunnen de gaatjes er al jaren zitten, maar is er geen houtworm meer aanwezig. Hoe weet je nou of je last hebt van een actieve houtwormplaag?

Houtwormsoorten

Houtworm is de verzamelnaam voor verschillende in hout levende insectenlarven, zoals de huisboktor, gewone houtwormkever, spinthoutkever en grote houtwormkever (bonte knaagkever). Deze houtaantastende insecten vormen een ernstige bedreiging voor het houtwerk in huizen, monumentale panden, boerderijen, schuren en bedrijfsgebouwen.

Wanneer deze insecten zich in de larvefase van hun leven bevinden, boren ze gangen in het hout. Daarmee beschadigen ze houtconstructies, vloeren en andere houten objecten en voorwerpen. Na verloop van tijd wordt het hout zwakker door de gaatjes. Uiteindelijk leidt dat tot instortingsgevaar en onbewoonbaarverklaring van het gebouw. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Zo herken je houtworm

De eerste stap is dus om houtworm te herkennen. Als er levende larven in het hout zitten, tref je hoopjes boorstof aan bij de gaatjes in het hout. Je kunt zwart papier onder de gaatjes leggen. Zo kun je beter het boormeel zien. Heb je last van boktorren? Dan zie je vaak alleen de ovale uitvliegopening van 6 tot 9 mm breed als de schade al is aangericht.

Larve van houtaantastende insecten kunnen jarenlang verborgen blijven voordat een besmetting zichtbaar wordt. Soms komt het zelfs voor dat het hout al besmet is bij aankoop. Het is dus belangrijk om snel actie te ondernemen, zodra je denkt dat je last hebt van houtworm.

WhatsApp ons

Direct een offerte? Of  wil je eerst meer informatie? Stuur ons een berichtje met foto’s van de situatie. Wij reageren snel en helpen je verder.

Contact

Wil je meer weten, een offerte opvragen of direct een inspectie inplannen? Neem dan contact op met GONE ongediertebestrijding.

024 202 2260

GONE kiest voor maatwerk

GONE ongediertebestrijding werkt met een klein team van gecertificeerde bestrijding experts. Dat betekent voor jou: een efficiënte en vakkundige aanpak, afgestemd op jouw situatie.

Heb je houtworm in geverfd of gelakt hout óf op lastig bereikbare plekken? Dan kunnen we de injectiemethode toepassen. We injecteren onder hoge druk gericht bestrijdingsmiddelen in het hout. Gaat het om een minder halsstarrig houtwormprobleem, dan gebruiken we een middel op basis van water waarmee we het hout impregneren. Dit is effectief, heeft weinig impact op je dagelijks leven en is minder schadelijk voor het milieu.

Bekijk onze recente houtwormbestrijdingen
Houtworm herkennen
Houtwormbestrijding in boerderij

Voordelen van onze houtwormbestrijding

Het grootste voordeel van impregneren: het verduurzaamt direct je hout en voorkomt dat er ooit weer een houtwormprobleem ontstaat. Na de bestrijding ontvang je een garantiecertificaat waarmee je aantoont dat je huis houtwormvrij is. Het voordeel van onze bestrijdingsmethoden voor houtworm is dat je al vanaf twee uur na de bestrijding de ruimte weer kunt betreden.

Inspectie aanvragen

Wat vinden klanten van ons?

Onze aanpak: dit kun je verwachten

Tijdens ons telefoongesprek bespreken we de situatie. Op basis van dit gesprek en de foto’s die je doorstuurt bepalen we of we direct een bestrijdingsafspraak kunnen inplannen of dat eerst inspectie nodig is. In de meeste gevallen voeren we eerst een gratis inspectie uit en brengen we daarna een offerte uit. We bespreken ook het plan van aanpak en de voorbereidingen die je kunt nemen.

Behandelplan en kosten

De kosten van verschillende aspecten. Hoe groot is de ruimte? Om welke soort houtworm gaat het? Hoe hardnekkig is het probleem? We werken met een duidelijke offerte en plan van aanpak dus je weet altijd van tevoren wat de kosten en de duur van de bestrijding zijn.

Binnen 24 uur een afspraak

Houtworm ben je liever kwijt dan rijk. Daarom zijn we 24/7 bereikbaar en vaak binnen 24 uur na je telefoontje ter plaatse. Ook kunnen we in overleg de behandeling in het weekend of avond uitvoeren.

Contact

Wil je meer weten, een offerte opvragen of direct een inspectie inplannen? Neem dan contact op met GONE ongediertebestrijding.

024 202 2260

Veelgestelde vragen

Nee, wij bestrijden geen houtworm in losse meubelstukken.

Indien een houtworminspectie noodzakelijk is, dan is deze altijd gratis en de offerte altijd vrijblijvend.

In geval van de kleinere objecten, denk aan een keldertrap/kleine zolder of schuurtje, kunnen wij vaak al een prijsindicatie geven na het zien van foto’s die via WhatsApp worden verstuurd. Hierdoor kunnen we snel schakelen en indien gewenst, snel een afspraak inplannen voor het uitvoeren van de behandeling.

Ja, wij bestrijden houtworm en boktor in allerlei soorten gebouwen met verschillende afmetingen. Zo bestrijden wij bijvoorbeeld houtworm in een garage of schuur maar ook in monumentale woonboerderijen.

Na goedkeuring offerte kunnen we meestal binnen een week de bestrijding uitvoeren. Het gehele traject van eerste contact tot uitvoering van de bestrijding kan bij ons al binnen een week worden volbracht.

Afhankelijk van welk bestrijdingsmiddel we hebben toegepast voor de bestrijding verschilt dit van 4 uur tot maximaal 48 uur.

Alleen houten onderdelen zonder was, beits, vernis, lak, olie of verflagen kunnen worden behandeld. Voor een optimaal resultaat dienen eerst deze lagen te worden verwijderd. Indien dit niet mogelijk is kan onze injectietechniek een uitkomst bieden.

Op iedere behandeling geven wij een schriftelijke garantie (certificaat) voor 5 of 10 jaar af, dit is afhankelijk van welke houtwormbestrijdingsmiddelen we gebruiken.

Wij werken met bestrijdingsmiddelen die minder belastend zijn voor het milieu maar toch zeer effectief zijn tegen houtworm en boktor.

Projecten waar we trots op zijn

Houtworm in boerderij met middenlangsdeel

De nieuwe bewoners hebben een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Toen kwam naar voren dat er houtworm in de houten kapconstructie van de middenlangsdeel zat.

Houtwormbestrijding in 3 garages

Tijdens de houtworminspectie bleken 3 garages besmet met houtworm. Er is toen gekozen om alle garages te behandelen tegen houtworm.

Houtworm in boerderij met middenlangsdeel

De houten kapconstructie is dmv de impregneermethode behandeld. Daardoor is ook het hout verduurzaamd en beschermd tegen een nieuwe houtworm- en boktorbesmetting.