Welke soort houtworm heb ik? Dat is een belangrijke vraag om te stellen voor er met de bestrijding van houtworm begonnen kan worden. De bestrijdingsmethode om houtworm te bestrijden hangt af van het soort houtworm die in de houten constructie van het hout zit.

Dus je hebt gaatjes in het hout gevonden? Bijvoorbeeld gaatjes in het hout op zolder, gaatjes in het hout in de kelder of gaatjes in je houten vloer? Dan heb je waarschijnlijk last van houtworm. Maar om welke soort gaat het dan precies?

Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende houtwormsoorten in Nederland. Je leest hoe je de houtwormsoort kunt herkennen en wat je er tegen kunt doen.

Houtwormsoorten

Houtwormen vallen onder de de categorie Houtaantastende insecten. Houtaantastende insecten die verwerkt hout aantasten zijn drooghoutboorders. Verwerkt hout zijn bijvoorbeeld houten constructies, balklagen, vloeren en kruipruimten. De meest voorkomende houtaantastende insecten zijn:

Heb je last van houtworm in je woning of bedrijfspand? Probeer de houtworm dan niet zelf te bestrijden. De kans is groot dat daardoor de houtwormbesmetting niet volledig is uitgeroeid. Je loopt dan nog steeds risico op instortingsgevaar. Wanneer GONE ongediertebestrijding houtworm bestrijdt, krijg je een schriftelijke garantie dat de houtwormbesmetting weg is. Vraag daarom vandaag nog een gratis inspectie bij ons aan.

Zie ook onze recente uitgevoerde houtwormbestrijding projecten.

Last van houtborende insecten in je gebouw of woning?

Vraag vandaag nog een gratis houtworm inspectie bij ons aan.

Inspectie aanvragen 024 202 2260

Klanten geven ons een

9.2
Bekijk alle 187 beoordelingen

GONE houtwormbestrijding:

  • Duurzaam
  • Grondig
  • Garantiecertificaat
  • Specialist sinds 1999
  • Gecertificeerd
  • Gratis inspectie en offerte
Card image cap
Heb je een bedrijf?
Bekijk onze zakelijke diensten

WhatsApp ons een foto

Twijfel je of je écht last hebt van houtworm? Stuur ons een foto van de sporen of van de beestjes die je ziet. Wij reageren snel en helpen je indien nodig verder.