Welke soort houtworm heb ik? Dat is een belangrijke vraag om te stellen voor er met de bestrijding van houtworm begonnen kan worden. De bestrijdingsmethode om houtworm te bestrijden hangt af van het soort houtworm die in de houten constructie van het hout zit.

Dus je hebt gaatjes in het hout gevonden? Bijvoorbeeld gaatjes in het hout op zolder, gaatjes in het hout in de kelder of gaatjes in je houten vloer? Dan heb je waarschijnlijk last van houtworm. Maar om welke soort gaat het dan precies?

Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende houtwormsoorten in Nederland. Je leest hoe je de houtwormsoort kunt herkennen en wat je er tegen kunt doen.

Houtwormsoorten

Houtwormen vallen onder de de categorie Houtaantastende insecten. Houtaantastende insecten die verwerkt hout aantasten zijn drooghoutboorders. Verwerkt hout zijn bijvoorbeeld houten constructies, balklagen, vloeren en kruipruimten. De meest voorkomende houtaantastende insecten zijn:

Heb je last van houtworm in je woning of bedrijfspand? Probeer de houtworm dan niet zelf te bestrijden. De kans is groot dat daardoor de houtwormbesmetting niet volledig is uitgeroeid. Je loopt dan nog steeds risico op instortingsgevaar. Wanneer GONE ongediertebestrijding houtworm bestrijdt, krijg je een schriftelijke garantie dat de houtwormbesmetting weg is. Vraag daarom vandaag nog een gratis inspectie bij ons aan.


Last van houtborende insecten in je gebouw of woning?

Vraag vandaag nog een gratis houtworm inspectie bij ons aan.

Inspectie aanvragen 024 202 2260

Klanten geven ons een

9.2
Bekijk alle 126 beoordelingen

Voordelen

  • Eén professioneel bedrijf Vanaf eerste telefoontje tot oplossing.
  • Snelle service Je wordt dezelfde dag nog geholpen.
  • Specialist sinds 1999 Jarenlange ervaring en uitgebreide kennis.
  • Altijd een oplossing Wij gaan net even dat stapje verder.
  • Blijvend resultaat Problemen worden in de toekomst voorkomen.