Rattenbestrijding

Heb je last van ratten in je huis of bedrijf? Dat kan heel zorgwekkend zijn. ’s Nachts lig je wakker van het geluid op zolder en van ratten op het dak. Je vindt spullen in de tuin of in het huis waar ratten aan hebben geknaagd. Je ziet ratten bij je kippen of andere dieren lopen. Het is duidelijk: je hebt last van een rattenplaag.

In kolonies kunnen ratten zorgen voor veel overlast. Ze kunnen brand veroorzaken door te knagen aan elektriciteitskabels. Ratten kunnen ook gevaarlijke ziektes overbrengen zoals de ziekte van Weil, E. coli en TBC.

Hoe herken ik een rattenprobleem?

Het is belangrijk dat rattenoverlast wordt aangepakt, voordat er echt ongelukken gebeuren. Het kan soms wel even duren voor je iets merkt van een rattenplaag. Ratten zijn voornamelijk in de nacht actief. Waarschijnlijk lig je al te slapen wanneer de ratten door je huis rondrennen. En als er ratten in je bedrijfspand zitten, vieren ze ongestoord feest als er niemand is.

Gelukkig zijn er zijn wel aanwijzingen die erop kunnen wijzen dat je ratten in huis of in bedrijfspand hebt.

 • Je hoort zo nu en dan krabbelende geluiden en knaaggeluiden in plafonds, muren of vloeren.
 • Er liggen donkere langwerpige uitwerpselen van 10 tot 20 mm in hoeken en langs muren.
 • Er hangt een onaangename geur die lijkt op muskus en ammoniak. Deze geur ruik je meestal in (half)afgesloten ruimtes, zoals kasten.
 • Overal kom je knaagschade tegen aan hout en plastic, zoals plinten, meubels, bekabeling of andere harde materialen.
 • Je vindt holen in de grond, onder gebouwen en vlonders of op beschutte plaatsen. In deze rattennesten groeien jonge ratten op.
 • Er is niets over van je voedselvoorraad, want de ratten hebben alle verpakkingen kapot geknaagd.

Zelf ratten bestrijden

Om kosten te besparen kun je eerst zelf proberen om de rattenplaag te bestrijden. Je koopt een rattenval of doosjes met rattengif en plaatst deze in huis of in de tuin. In het begin lijkt de bestrijding van ratten goed te gaan maar het helpt helaas niet genoeg. De overlast houdt aan en de rattenplaag lijkt zelfs erger te worden.

Als je al last hebt van ratten in huis of je bedrijf, ben je eigenlijk al te laat met het nemen van maatregelen. Wanneer je toch probeert de rattenoverlast zelf op te lossen, kan dat de volgende gevolgen hebben:

 • Aanhoudende rattenoverlast betekent een ernstig gezondheidsrisico. Ratten kunnen levensgevaarlijke ziektes overbrengen zoals salmonella, de ziekte van Weil, E. coli en TBC.
 • Rattenvallen worden meestal verkeerd geplaatst. Daardoor zijn niet alle ratten effectief bestreden. Ze zijn zelfs rattenval- en lokaasschuw geworden. Hierdoor wordt de rattenplaag in huis of tuin alleen maar erger en wordt het probleem veel lastiger om op te lossen.
 • Iedere nacht hoor je de ratten op plafond of op het dak lopen waardoor je niet aan slapen toe komt en chagrijnig opstaat.
 • Dagelijks tref je aangevreten etenswaren aan die je weg moet gooien waardoor de kosten en ergernissen behoorlijk beginnen op te lopen.
 • Doordat de oorzaak van de rattenplaag niet is aangepakt blijft de last van ratten aanhouden en weer terugkomen met alle gevolgen van dien.

Professionele rattenbestrijding in Nijmegen en omstreken

Als je snel en blijvend van ratten af wilt, kan je beter de professional inschakelen. Het probleem is namelijk dat ratten vrijwel nooit alleen komen. Zelf de ratten proberen te bestrijden is dan vaak erg lastig.

Gelukkig kan GONE ongediertebestrijding jou helpen met het bestrijden van de rattenplaag. Wij zijn een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding en ongediertepreventie bij particulieren en bedrijven in de omgeving Nijmegen, Arnhem en Oss.

Voor het bestrijden van ratten werkt GONE ongediertebestrijding uitsluitend zonder bestrijdingsmiddelen. De ratten worden effectief bestreden met professionele middelen en de nieuwste vang materialen en technieken.

Krijg meteen de ongediertespecialist aan de lijn

Bij GONE ongediertebestrijding krijg je meteen een deskundige specialist aan de lijn met verstand van zaken. Jouw probleem wordt direct begrepen. En daarom kunnen wij aan de telefoon meteen een goed advies geven over welke stappen je zelf alvast kunt nemen. Soms is het zelfs niet eens nodig om een bestrijder in te schakelen.

 

Wat kost professionele rattenbestrijding?

Ieder rattenprobleem is weer anders en vraagt om een aanpak op maat. Tijdens het telefoongesprek met de ongediertespecialist hoor je meteen wat de all-in kosten zijn voor de bestrijding. Zo weet je altijd vóóraf wat het kost en kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Dat is wel zo fijn.


Kom snel van rattenoverlast af

Wil je snel van die vieze ratten af? Of wil je liever rattenproblemen voor zijn? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op. Wij verlossen je van je rattenplaag.

024 202 2260