Steenmarters signaleren en weren

Een steenmarter op zolder, in de kruipruimte, spouw of tussen het dak? Liever niet! Hoe zorg je dat steenmarters verjaagd worden en uit je huis of bedrijfsgebouw blijven?

Steenmarters mogen we niet bestrijden, dit is een beschermde diersoort. Het zou ook niet zinvol zijn: een andere steenmarter zou direct het vrijgekomen territorium en schuilplekken innemen. Wij richten ons daarom op signalering, verjaging en wering. We zorgen dat de steenmarter verjaagd wordt en in de toekomst steenmarters niet opnieuw in jouw gebouw of woning kunnen komen.

Lees onze blog voor nog meer informatie over de steenmarter en onze specialistische werkwijze.

GONE ongediertebestrijding weet hoe steenmarter overlast aangepakt moet worden. We weren steenmarters voor particulieren en bedrijven in de regio Arnhem en Nijmegen. Zorgvuldig, vakkundig en met oog voor jouw situatie.

Overlast door steenmarters

Steenmarters kunnen zorgen voor veel overlast. Dit bestaat vaak uit:

 • Geluidsoverlast. De steenmarters zijn in de nacht actief. Dan verplaatsen ze zich, zoeken en verzamelen voedsel en (ver)bouwen hun nest of schuilplaats. Dit alles zorgt voor enorme geluidsoverlast. Zeker ‘s nachts wanneer het verder stil is in huis, kan je enorme overlast ervaren van het lawaai.
 • Schade (aan isolatie). Terwijl ze op zoek zijn naar een goede plek om te schuilen of om hun nest te bouwen, maken ze vaak isolatiemateriaal kapot. Daarnaast kunnen de uitwerpselen en/of urine zorgen voor vlekken of stank. De kosten van alle aangerichte schade door steenmarters kan oplopen tot in de duizende euro’s.
 • Stank. Wanneer je last hebt van een steenmarter zal je vaak ook stankoverlast ervaren. Dit kan allereerst veroorzaakt worden door de uitwerpselen en/of urine. Een steenmarter zoekt namelijk altijd in de buurt van zijn schuilplaats een plek voor excretie. Ten tweede nemen steenmarters hun prooi mee naar de schuilplaats. Deze kadavers zullen gaan rotten en stinken.
 • Schade aan de auto. Steenmarters willen auto’s nogal eens aanzien voor de perfecte schuilplek. Als steenmarters in de auto zitten, trekken ze de isolatie kapot en bijten ze vaak de kabels door. Dat ze dit zouden doen omdat er visolie in de kabels verwerkt zit, is een misvatting. De steenmarters doen dit omdat ze van nature erg nieuwsgierig en speels zijn. Desondanks kan de schade aan de auto door steenmarters tot flinke bedragen oplopen. We vertellen je hier graag meer over steenmarters in de auto.

Genoeg redenen om zo spoedig mogelijk de steenmarter te weren.

GONE pakt risicofactoren aan

GONE is een kleinschalige organisatie met gecertificeerde en ervaren bestrijdingstechnici. We zetten onze kennis van de leefgewoonten van de steenmarter in om hen respectvol te weren, zodat je geen steenmarters meer in huis hebt of krijgt.

Middels uitgebreide inspectie controleren je huis op risicofactoren zoals ventilatieroosters, muurbegroeiing, voegwerk en dakconstructie en pakken toegangen die ze hadden en alle mogelijke ingangen direct aan. In overleg nemen we direct muizen/ratten wering mee, zo is je huis helemaal ongedierteproof.

Voordat we tot het plaatsen van de wering overgaan, onderzoeken we met speciale bewegingscamera’s en slimme technieken of er écht marters aanwezig zijn en waar ze zitten. Voordat we de definitieve wering kunnen plaatsen, moeten we namelijk zeker weten dat er geen steenmarter meer aanwezig is in het gebouw zodat we de steenmarter diervriendelijk en verantwoord verjagen.

Voordelen van het nauwkeurig weren van een steenmarter

Doordat we alle benodigdheden bij ons hebben, kunnen we indien mogelijk meteen aan de slag met het weren van de steenmarter. Met als resultaat: steenmarters kunnen je gebouw niet meer in. Dat is het grote voordeel van onze aanpak. We werken duurzaam én effectief.

024 204 0229

Onze aanpak voor het verjagen van de steenmarter: dit kun je verwachten

Tijdens ons telefoongesprek bespreken we de situatie: heb je al langer last van de steenmarter, waar zit hij? Vervolgens plannen we een inspectie afspraak in. Voorafgaand onderzoeken we eerst of de steenmarter aanwezig is. Zo voorkomen we dat we de tijdens het weren van de steenmarter hem insluiten.

Behandelplan en kosten voor het verjagen van een steenmarter.

De kosten zijn afhankelijk van de onderzoek en -werings werkzaamheden die we gaan verrichten. Hoe meer toegangen je woning biedt voor de steenmarter, hoe uitgebreider de wering werkzaamheden en hoe lastiger het verjagen van de steenmarter zal zijn. Voor eerste onderzoeksfase kunnen we je telefonisch direct een prijsindicatie geven.

Heb je een ruim huis of bedrijfsgebouw, dan hebben we meer tijd nodig om te onderzoeken of de steenmarter aanwezig was of is. Zodra we het onderzoek hebben afgerond kunnen we je op locatie direct het kostenplaatje schetsen van de daadwerkelijke wering.

Binnen 24 uur een afspraak

Een steenmarter in huis geeft een naar gevoel. Daarom zijn wij binnen 24 uur na je telefoontje ter plaatse. Bij spoed kunnen we vaak (indien mogelijk) dezelfde dag starten met het weren van de steenmarter.

Contact

Wil je meer weten of direct een weringsafspraak inplannen? Neem dan contact op met GONE ongediertebestrijding.

024 204 0229 Offerte aanvragen

Klanten geven ons een

9.3
Bekijk alle 330 beoordelingen

De voordelen van GONE

 • Snel jouw probleem opgelost
 • Eerlijke prijzen, heldere afspraken
 • Betrouwbaar en klantvriendelijk
 • Gecertificeerde en vakbekwame bestrijders
 • Meer dan 30 jaar ervaring en vakkennis
 • Gifvrije en duurzame oplossingen
 • Particulier en zakelijk
Card image cap
Heb je een bedrijf?
Bekijk onze zakelijke diensten