Voorraadinsecten

Voorraadinsecten zijn insecten die gevonden kunnen worden in voedingsmiddelen. Ze kunnen verschillende opgeslagen producten besmetten zoals granen, zaden, noten, gedroogd fruit. Voorraadinsecten komen zelfs voor in tabak.

Het ontdekken van voorraadinsecten in opgeslagen levensmiddelen kan een vervelende ervaring zijn. Voorraadinsecten zijn een gevaar voor de gezondheid en kunnen problemen geven in zowel woningen als bedrijven zoals voedingsmiddelenindustrie, logistieke bedrijven met food opslag, bakkerijen, winkels, restaurants, molens en silo’s. Voorraadinsecten kunnen leiden tot economische schade door besmetting, beschadiging en verontreiniging van voedingsmiddelen met hun uitwerpselen en spinsel. Verontreiniging met voorraadinsecten maakt voedsel ongeschikt voor menselijke consumptie.

Voorraadinsecten herkennen

Vroegtijdig de eerste tekenen van een besmetting met voorraadinsecten herkennen is belangrijk, zodat er snel maatregelen kunnen worden genomen.
Omdat veel voorraadinsecten klein zijn worden ze niet snel opgemerkt. Veel voorkomende tekenen van een besmetting met voorraadinsecten zijn:

  • levende of dode insecten, larven, poppen of zijden spinsels waar voedsel word opgeslagen
  • schade aan voedingsmiddelen
  • larven, gaten of zijden spinsels aan de buitenzijde van voedingsmiddelen en verpakkingen
  • poppen, larven of zijden spinsels in kieren van stellingen of in machines waar voedsel verwerkt wordt
  • poppen, larven of zijden spinsels in restproduct
  • motten en kevers die worden aangetroffen bij lichte plaatsen

Professionele voorraadinsecten bestrijding en -preventie

GONE heeft veel ervaring met het snel en effectief oplossen van problemen met voorraadinsecten. Naast de bestrijding van voorraadinsecten geven we u ook advies om problemen in de toekomst te voorkomen.

Het vinden en verwijderen van de bron van een besmetting is cruciaal voor het effectief bestrijden en beheersen van voorraadinsecten. Door het uitvoeren van inspecties kan worden voorkomen dat voorraadinsecten kunnen uitgroeien tot een plaag en het gebruik van bestrijdingsmiddelen worden vermindert.


Last van Voorraadinsecten?

Of wil je ongedierteproblemen voor zijn? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op en laat je ongedierteprobleem door ons oplossen.

024 202 2260