Vakkundige plaagdierpreventie en -beheersing

Voldoe jij aan de eisen die gelden voor ongediertepreventie en plaagdierbeheersing? GONE ongediertebestrijding geeft ongedierte geen kans met een passend preventieplan en continue monitoring van risico’s. Zo kun je aantonen dat jouw bedrijf voldoet aan de kwaliteitsnormen (HACCP, IFS, BRC, FSSC 22000, GMP, AIB, Tesco, M&S) én bescherm je jouw producten.

GONE bespaart je tijd

Jouw tijd is kostbaar en wil je niet besteden aan zorgen over ongedierte. Deze zorgen nemen wij daarom graag uit handen. Met onze ‘ongediertebril’ op doen we een uitgebreide inspectie en zien we precies waar plaagdieren zich (kunnen) schuilhouden. Aan de hand daarvan stellen we een preventieplan op.

Integrated Pest Management

Integrated Pest Management

Het preventieplan maakt deel uit van Integrated Pest Management (IPM). IPM houdt in dat je met verschillende preventieve maatregelen een ongedierteplaag voorkomt. Met permanent monitoring bijvoorbeeld. En met periodieke inspecties. Met ons ongediertepreventieplan op maat beheersen, controleren en monitoren we de risico’s door het jaar heen.

Permanent monitoring insecten

Bij vliegende insecten zetten we elektrische insectenvangers in. Geen onhygiënische insectenlampen met elektrocutierooster, maar lampen met kleefplaten. Met deze vangers zien we precies welke insecten we vangen en hoeveel. Het is dus een detectie- én bestrijdingsmiddel.

Voor kruipende insecten gebruiken we detectiemiddelen met feromonen, zodat we altijd weten of er ongedierte is. We bespreken onze bevindingen altijd met jou. Zodat we samen een plan van aanpak kunnen opstellen.

Preventie zonder gif

GONE gebruikt geen gif voor preventie. Pas als er ongedierte is en risico’s zijn, gaan we eventueel over tot bestrijding met gif. Wij zien gif als laatste mogelijkheid en nemen dit gif ook altijd na bestrijding weer in. Liever kiezen we voor verantwoord bestrijden.

Periodieke inspecties en bestrijding

Periodieke inspecties

Periodieke inspecties zijn onderdeel van het preventieplan. Op vaste momenten komt een bestrijdingstechnicus langs voor controle. Dit is steeds dezelfde contactpersoon. Blijkt uit de inspectie dat er ongedierte is? Dan gaat de technicus direct over tot bestrijding.

Duurzame bouwkundige wering

Wil je plaagdieren duurzaam weren? Wij zetten daarvoor ons sterkste wapen in: bouwkundige wering, een van de belangrijkste onderdelen van IPM. Tijdens onze inspecties onderzoeken we nauwkeurig naar (sporen van) ongedierte. En inspecteren we de bouwkundige staat van je bedrijfspand.

Zitten er kieren in de muren, spleten onder de deuren of zijn doorvoeropeningen te ruim? Wij signaleren deze bouwkundige mankementen en verhelpen ze. Zo houden we ongedierte beheersbaar zonder bestrijdingsmiddelen. Dat is goed voor het milieu én voldoet aan de nieuwste wetgeving.

GONE online, digitaal logboek

We werken met een overzichtelijk digitaal logboek, zodat jij altijd inzicht hebt of kunt geven in de laatste stand van zaken. Via de online portal bekijk je eenvoudig de status van de plaagdierpreventie én onze aanbevelingen met foto’s. We werken het logboek na de inspectie direct bij. Je ontvangt dan gelijk een bezoekrapport per e-mail met de samenvatting van de inspectie.

Ons permanent monitoringsysteem kunnen we koppelen aan het logboek. Daardoor zie je signalen van ongedierte direct op de plattegrond van jouw pand. Daardoor weet je precies op welke plek ongedierte gevangen of gedetecteerd is.

Voordelen van GONE online:

  • Eenvoudig een trendanalyse maken, voor jezelf of auditerende instanties.
  • Inzicht in de beheerspunten met een plattegrond van je bedrijfspand en koppeling met je permanent monitoringsysteem.
  • Alle veiligheidsinformatiebladen (MSDS) en onze certificaten op één plek, zodat je auditeren instanties eenvoudig inzage kunt geven.

Eerlijk advies

Uiteraard bespreken we alle bevindingen met jou. Daarbij durven we ook eerlijk advies te geven. Samen bespreken we wat je zelf kunt doen om een plaagdierprobleem te voorkomen. En welke actie wij ondernemen. Alleen met sterke communicatie en goede samenwerking bereiken we het beoogde resultaat.

Benieuwd hoe wij ongedierte kunnen voorkomen?

Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag onze gratis bedrijfsinspectie aan.

Bedrijfsinspectie aanvragen 024 202 2260

Succesverhalen waar we trots op zijn:

All day café Holt: na verbouwing en wering plaagdiervrij

“Doordat we al tijdens de verbouwing nauw contact hadden, is ons pand nu ongediertevrij” Joël Nunes Xavier de Medeiros is een bekende naam in de Nijmeegse horeca, hij was jarenlang…

SupperFood: ongediertepreventie voor nieuwe productielocatie

“GONE is betrokken en denkt mee als wij vragen hebben” Een eigen productieomgeving voor pindakaas, in een gloednieuwe productielocatie in Oosterhout (GLD). Dat was de stap die SupperFood in 2019…

DS Smith : food safe productie van verpakkingen

“Permanent monitoring en real-time inzicht garandeert food safe productie van golfkartonnen verpakkingen” DS Smith is een toonaangevend internationaal verpakkingsbedrijf. Het ontwerpt, produceert en levert golfkartonnen verpakkingen aan een groot aantal…

Ter Beke borgt voedselveiligheid met permanent monitoring

IFS auditor: “Ik heb nog nooit zo’n overzichtelijke logboek gezien” Hoe borg je als grote speler in de voedingsmiddelenindustrie de kwaliteit van de producten die je produceert en distribueert? Facility…

Bakkerij Tom van Otterloo: focus op wering

“Een man een man, een woord een woord, dat spreekt mij aan” Bakkerij Tom van Otterloo was al langere tijden niet tevreden met de bestrijdingsbedrijven waarmee hij samenwerkte. Hun werkwijze…

Bakkerij de Knollentuin verlost van muizenprobleem

“De passie en betrokkenheid van Travis gaven mij vertrouwen” Bakkerij de Knollentuin in Nijmegen had al 3 jaar een muizenprobleem. Ze werkten samen met een grote bestrijder die de overlast…

Ratten­plaag in dieren­opvang gif­vrij opgelost

Humane oplossing met klemmen en droogijs Als ongediertebestrijder werken we voor verschillende ondernemingen en organisaties met heel diverse vragen. Maar wat doen wij precíes en hoe verloopt onze samenwerking met...