Hoe borg je als organisatie in de voedingsmiddelenindustrie de kwaliteit van de producten die je produceert en/of distribueert? GONE ongediertebestrijding zorgt dat je voldoet aan de normeringen en aan de eisen van je klant. En werkt met een inzichtelijk digitaal logboek waarmee je als kwaliteits- of facilitymanager direct de informatie kunt tonen die de auditor vraagt.

In de voedingsmiddelenindustrie zijn de meest voorkomende plaagdiersoorten knaagdieren, vliegende en kruipende insecten en vogels. Je bent verplicht om hier actie tegen te ondernemen. Want auditerende instanties (en klanten) eisen aantoonbaarheid. Daarnaast geeft ongedierte interne onrust en schaadt het je imago. Voldoende reden om te zorgen dat je 100% in control bent en plaagdieren geen kans krijgen.

Moderne en slimme aanpak

Hoe ben je dan 100% in control? Plaagdierbeheersing is inmiddels veel meer dan periodiek ‘doosjes lopen’. Het ontwikkelt zich steeds meer naar efficiënte monitoringsystemen met strategische inspectiemomenten en meer aandacht voor een duurzame aanpak. Want alleen op die manier voldoe je aan de nieuwste wetgeving. Bijkomend voordeel: het aantal inspectiemomenten loopt terug en je bespaart kosten.

Zo werkt ons plaagdierpreventieplan (IPM)

GONE ongediertebestrijding werkt met IPM, een geïntegreerd plaagdiermanagementsysteem. Dat betekent dat we met een combinatie van verschillende preventieve maatregelen overlast voorkomen. Daarvoor brengen we eerst de risico’s in kaart. Bijvoorbeeld in het productie-, verpakking- of distributieproces. Vervolgens analyseren we welke maatregelen die risico’s inperken en nemen we die, uiteraard in overleg.

Overzichtelijk digitaal logboek

De derde stap is rapportage. We rapporteren de resultaten in ons online logboek en bespreken samen welke vervolgstappen we het beste kunnen nemen. Dit logboek is zo ingericht dat het eenvoudig in gebruik is. Door de logische, intuïtieve opbouw weet je tijdens een audit precies waar je welke informatie vindt en kun je direct de gevraagde informatie aan de auditor presenteren.

Permanent monitoring

Eén van die preventieve maatregelen is permanent monitoring van plaagdieren. Dit is een alternatief voor de periodieke controles op beheerspunten (vallen). Met dit systeem heb je realtime zicht op plaagdieractiviteit, ook tussen de verschillende inspectiemomenten. En kunnen we gericht actie ondernemen als er last is. Met dit systeem automatiseren we arbeidsintensieve handelingen én heb je meer grip op plaagdieren.

Duurzame wering

Een ander voordeel van permanent monitoring is dat we meer tijd kunnen steken in advies, rapportage en duurzame wering. Zodat je precies weet hoe het ervoor staat. En we een plaag voorkomen, bijvoorbeeld met bouwkundige of hygiënische maatregelen.

Praktische training

Je collega’s zijn de ogen en oren van je organisatie en kunnen zo een signalerende rol innemen. Met een praktische training maken we hen bewust van die rol. We geven inzicht in de werkzaamheden die we voor de organisatie verrichten (en welk materiaal je collega’s dus kunnen zien) én geven tips over hoe collega’s kunnen bijdragen aan een duurzaam resultaat.

Betrokken team

GONE ongediertebestrijding werkt met een klein team van betrokken experts. Neem je via de website of telefonisch contact op, dan spreek je altijd direct met een expert. We verdiepen ons in jouw organisatie en denken mee over specifieke risicofactoren. Daarin handelen we proactief, maar altijd in overleg. Want ons team is sterk in uitvoering én in communicatie.

Advies of meer informatie

Wil je een vrijblijvende inspectie aanvragen of wil je wat meer informatie? Bel, mail of app ons voor een eerste gesprek. Je kunt ook direct online een offerte aanvragen.

Klanten geven ons een

9.3
Bekijk alle 244 beoordelingen

Voordelen

  • Eén professioneel bedrijf Vanaf eerste telefoontje tot oplossing.
  • Snelle service Je wordt dezelfde dag nog geholpen.
  • Specialist sinds 1999 Jarenlange ervaring en uitgebreide kennis.
  • Altijd een oplossing Wij gaan net even dat stapje verder.
  • Blijvend resultaat Problemen worden in de toekomst voorkomen.

WhatsApp ons

Direct een offerte? Of  wil je eerst meer informatie? Stuur ons een berichtje met foto’s van de situatie. Wij reageren snel en helpen je verder.

Card image cap
Heb je een bedrijf?
Bekijk onze zakelijke diensten

Ervaringen van onze klanten:

SupperFood: ongediertepreventie voor nieuwe productielocatie

“GONE is betrokken en denkt mee als wij vragen hebben” Een eigen productieomgeving voor pindakaas, in een gloednieuwe productielocatie in Oosterhout (GLD). Dat was de stap die SupperFood in 2019…

DS Smith benut de voordelen van permanent monitoring

“De opvolging is veel sneller en we voldoen 100% aan de normeringen” DS Smith in Eerbeek maakt verpakkingen van karton, met name voor de food- en e-commercesector. Hun klanten verwachten…

Ter Beke borgt voedselveiligheid met permanent monitoring

IFS auditor: “Ik heb nog nooit zo’n overzichtelijke logboek gezien” Hoe borg je als grote speler in de voedingsmiddelenindustrie de kwaliteit van de producten die je produceert en distribueert? Facility…

Bakkerij Tom van Otterloo: focus op wering

“Een man een man, een woord een woord, dat spreekt mij aan” Bakkerij Tom van Otterloo was al langere tijden niet tevreden met de bestrijdingsbedrijven waarmee hij samenwerkte. Hun werkwijze…