Hoe borg je als organisatie in de voedingsmiddelenindustrie de kwaliteit van de producten die je produceert en/of distribueert? GONE ongediertebestrijding zorgt dat je voldoet aan de normeringen, zoals HACCP, IFS, BRC, FSSC 22000, GMP, AIB, Tesco, M&S en aan de eisen van je klant. En werkt met een inzichtelijk digitaal logboek waarmee je als kwaliteits- of facilitymanager direct de informatie kunt tonen die de auditor vraagt.

In de voedingsmiddelenindustrie zijn de meest voorkomende plaagdiersoorten knaagdieren, vliegende en kruipende insecten en vogels. Je bent verplicht om hier actie tegen te ondernemen. Want auditerende instanties (en klanten) eisen aantoonbaarheid. Daarnaast geeft ongedierte interne onrust en schaadt het je imago. Voldoende reden om te zorgen dat je 100% in control bent en plaagdieren geen kans krijgen.

Moderne en slimme aanpak

Hoe ben je dan 100% in control? Plaagdierbeheersing is inmiddels veel meer dan periodiek ‘doosjes lopen’. Het ontwikkelt zich steeds meer naar efficiënte monitoringsystemen met strategische inspectiemomenten en meer aandacht voor een duurzame aanpak. Want alleen op die manier voldoe je aan de nieuwste wetgeving. Bijkomend voordeel: het aantal inspectiemomenten loopt terug en je bespaart kosten.

Zo werkt ons plaagdierpreventieplan (IPM)

GONE ongediertebestrijding werkt met IPM, een geïntegreerd plaagdiermanagementsysteem. Dat betekent dat we met een combinatie van verschillende preventieve maatregelen overlast voorkomen. Daarvoor brengen we eerst de risico’s in kaart. Bijvoorbeeld in het productie-, verpakking- of distributieproces. Vervolgens analyseren we welke maatregelen die risico’s inperken en nemen we die, uiteraard in overleg.

Overzichtelijk digitaal logboek

De derde stap is rapportage. We rapporteren de resultaten in ons online logboek en bespreken samen welke vervolgstappen we het beste kunnen nemen. Dit logboek is zo ingericht dat het eenvoudig in gebruik is. Door de logische, intuïtieve opbouw weet je tijdens een audit precies waar je welke informatie vindt en kun je direct de gevraagde informatie aan de auditor presenteren. Onze plaagdiermanagement systemen zijn conform normeringen: HACCP, IFS, BRC, FSSC 22000, GMP, AIB, Tesco en M&S.

Permanent monitoring

Eén van die preventieve maatregelen is permanent monitoring van plaagdieren. Dit is een alternatief voor de periodieke controles op beheerspunten (vallen). Met dit systeem heb je realtime zicht op plaagdieractiviteit, ook tussen de verschillende inspectiemomenten. En kunnen we gericht actie ondernemen als er last is. Met dit systeem automatiseren we arbeidsintensieve handelingen én heb je meer grip op plaagdieren.

Duurzame wering

Een ander voordeel van permanent monitoring is dat we meer tijd kunnen steken in advies, rapportage en duurzame wering. Zodat je precies weet hoe het ervoor staat. En we een plaag voorkomen, bijvoorbeeld met bouwkundige of hygiënische maatregelen.

Praktische training

Je collega’s zijn de ogen en oren van je organisatie en kunnen zo een signalerende rol innemen. Met een praktische training maken we hen bewust van die rol. We geven inzicht in de werkzaamheden die we voor de organisatie verrichten (en welk materiaal je collega’s dus kunnen zien) én geven tips over hoe collega’s kunnen bijdragen aan een duurzaam resultaat.

Betrokken team

GONE ongediertebestrijding werkt met een klein team van betrokken experts. Neem je via de website of telefonisch contact op, dan spreek je altijd direct met een expert. We verdiepen ons in jouw organisatie en denken mee over specifieke risicofactoren. Daarin handelen we proactief, maar altijd in overleg. Want ons team is sterk in uitvoering én in communicatie.

Advies of meer informatie

Wil je een vrijblijvende inspectie aanvragen of wil je wat meer informatie? Bel, mail of app ons voor een eerste gesprek. Je kunt ook direct online een offerte aanvragen.

024 202 2260

WhatsApp ons

Direct een offerte? Of  wil je eerst meer informatie? Stuur ons een berichtje met foto’s van de situatie. Wij reageren snel en helpen je verder.

Succesverhalen waar we trots op zijn:

SupperFood: ongediertepreventie voor nieuwe productielocatie

“GONE is betrokken en denkt mee als wij vragen hebben” Een eigen productieomgeving voor pindakaas, in een gloednieuwe productielocatie in Oosterhout (GLD). Dat was de stap die SupperFood in 2019…

DS Smith : food safe productie van verpakkingen

“Permanent monitoring en real-time inzicht garandeert food safe productie van golfkartonnen verpakkingen” DS Smith is een toonaangevend internationaal verpakkingsbedrijf. Het ontwerpt, produceert en levert golfkartonnen verpakkingen aan een groot aantal…

Ter Beke borgt voedselveiligheid met permanent monitoring

IFS auditor: “Ik heb nog nooit zo’n overzichtelijke logboek gezien” Hoe borg je als grote speler in de voedingsmiddelenindustrie de kwaliteit van de producten die je produceert en distribueert? Facility…