De steenmarter in Nijmegen

Voordat we het gaan hebben hoe we steenmarters verjagen in Nijmegen is het handig om duidelijk te hebben wat steenmarters precies zijn en hoe zij zich gedragen. Een steenmarter valt onder de zoogdieren en lijkt veel op een kat. Ze eten voornamelijk kleine dieren zoals vogels en muizen, maar ook bessen en vruchten. Ze zijn actief in de nacht en slapen voornamelijk overdag met voorkeur voor een droge en warme plek. Daarom zitten steenmarters vaak in uw huis of onder de motorkap van uw auto.

Op dit moment zijn steenmarters in Nederland beschermt. Daarom zijn er strikte regels met betrekking tot het verjagen van steenmarters in Nijmegen. Je mag ze niet vangen, doden of bestrijden met gif.

Overlast door steenmarters

Steenmarters kunnen zorgen voor veel overlast. Dit bestaat vaak uit:

 • Geluidsoverlast. De steenmarters zijn in de nacht actief, ze verplaatsen zich dan, zoeken voedsel (en nemen dit mee) en (ver)bouwen hun nest/schuilplaats. Dit alles zorgt voor enorme geluidsoverlast. Omdat ‘s nachts verder vaak stil is in huis kan je enorm last hebben van al dit lawaai.
 • Schade (aan isolatie). Terwijl ze op zoek zijn naar een goede plek om te schuilen of om hun nest te bouwen, maken ze vaak isolatiemateriaal kapot. Daarnaast kunnen de uitwerpselen en/of urine zorgen voor vlekken of stank. De kosten van alle aangerichte schade door steenmarters kan oplopen tot in de duizende euro’s.
 • Stank. Ten eerste kan dit veroorzaakt worden door de uitwerpselen en/of urine. Een steenmarter zoekt namelijk altijd in de buurt een plek voor excretie. Ten tweede nemen steenmarters hun prooi mee naar de schuilplaats. Dit zorgt voor een verspreiding van kadavers die zullen gaan rotten.
 • Schade aan de auto. Als steenmarters in de auto zitten, bijten ze vaak de kabels kapot en verscheuren ze de isolatie. Dat ze dit zouden doen omdat er visolie in de kabels verwerkt zit is een misvatting. De steenmarters doen dit omdat ze erg nieuwsgierig en speels zijn. Desondanks kan schade door een steenmarter flink oplopen.

Genoeg redenen om een steenmarter zo spoedig mogelijk te verjagen vanuit uw huis of auto in Nijmegen.

Hoe weren we steenmarters in Nijmegen?

Steenmarters mogen niet worden gevangen, gedood of worden bestreden met gif. Ze mogen alleen in Nijmegen geweerd worden. Dit doen we door middel van een nauwkeurige wering, bestaande uit de volgende stappen:

1. Telefonisch advies – intake
Vragen stellen, vermoeden vaststellen of het daadwerkelijk om steenmarter gaat. We bespreken de aanpak + maken een inschatting van de kosten. Eerst plannen we een onderzoek in.

2. Onderzoek en inventarisatie 
We beginnen met het vaststellen of het ook daadwerkelijk een steenmarter betreft. Het kan ook zijn dat je met een rat of muis te maken hebt.

3. Uitgebreide inspectie
We gaan op zoek naar sporen zoals resten van kadavers, krabsporen, isolatie resten en uitwerpselen. Daarna gaan we op zoek naar schuilplaatsen en brengen we in kaart welke verschillende routes de steenmarter neemt om daar te komen.

4. Signaleren en monitoren
We plaatsen bewegingscamera’s gericht op mogelijke routes en schuilplaatsen. We signaleren en monitoren hiermee de routes en het gedrag van de steenmarter. Zo kunnen we ook met zekerheid vaststellen of de steenmarter nog aanwezig is of niet.

5. Wering aanbrengen
Pas als we zeker weten dat de steenmarter weg is, dichten we alle mogelijke ingangen om te voorkomen dat er opnieuw overlast ontstaat. Het weren van de steenmarter in Nijmegen is dan volledig afgerond.

Lees hier meer over GONE ongediertebestrijding.

Vermoedens van een nest

Het is mogelijk dat een steenmarter een nest heeft. Het dier zal dan elke nacht naar diezelfde schuilplaats terugkomen met voedsel. Als we een vermoeden hebben, kunnen we de steenmarter niet volledig weren. We kunnen deze ruimte pas dichten als we 100% zeker zijn dat de steenmarter met zijn jongen is vertrokken.

Naast particulieren in Nijmegen helpen we ook graag we je ook graag in Arnhem, zowel particulieren als bedrijven.

Klanten geven ons een

9.3
Bekijk alle 330 beoordelingen

De voordelen van GONE

 • Snel jouw probleem opgelost
 • Eerlijke prijzen, heldere afspraken
 • Betrouwbaar en klantvriendelijk
 • Gecertificeerde en vakbekwame bestrijders
 • Meer dan 30 jaar ervaring en vakkennis
 • Gifvrije en duurzame oplossingen
 • Particulier en zakelijk

WhatsApp ons een foto

Weet je niet van welk ongedierte je last hebt? WhatsApp ons een foto. We hebben voor vrijwel iedere ongediertesoort een oplossing.

Card image cap
Heb je een bedrijf?
Bekijk onze zakelijke diensten
Ad

Last van steenmarters of heb je een andere vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op en Ad komt bij je langs in Nijmegen!

Offerte aanvragen